Közeledik a szeptember, milyen bútort vegyünk iskolakezdő gyermekünknek?

Közeledik a szeptember, milyen bútort vegyünk iskolakezdő gyermekünknek?

Közeledik a szeptember, milyen bútort vegyünk iskolakezdő gyermekünknek?

 

Sokéves tapasztalat alapján bátran állíthatom, hogy az író, és számítógépasztalok döntő többségét szeptember végén, október elején, no meg karácsonykor adjuk el. Ennek a legegyszerűbb oka az, hogy a kedves szülő sokszor késve ébred rá arra a tényre, hogy a konyhaasztal, dohányzóasztal mégsem lesz megfelelő hosszútávon a gyermeke tanulásához.


Mit tudunk ajánlani iskolakezdő gyerekeknek?


Ha a teljes tanulmányi felszerelésnek keresünk helyet, plusz még a meglévő játékoknak sem ártana némi felület, akkor az elemes termékcsaládok nyújtják a legrugalmasabb megoldást. Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

 

A Zero bútorból egy akciós összeállítást itt tud megtekinteni:

 

És itt tudja megvásárolni, ha felkeltette az érdeklődését…

(...a cikk írásakor 99.900 Ft-os akciós áron, ingyenes országos házhoszállítással kínáljuk a terméket...)

Ez valamennyi polcos, fiókos, elemet tartalmazza amire a gyereknek szüksége lehet a jó tanuláshoz, beleértve a megfelelő méretű számítógépasztalt is, melyen kényelmesen tanulhat. Az asztal elhelyezésnél vegyük figyelembe, hogy gyermekünk kényelmesen elférjen, és a lehetőségektől függően az ablakkal szemben helyezkedjen el, hogy minél több természetes fény jusson neki. Amennyiben ez nem lehetséges gondoskodjunk a megfelelő világításról számára.


Mit szeretnek a nagyobb gyerekek?

 

Az alapkoncepció ugyanaz, hogy minél gazdaságosabban tudjuk kialakítani a megfelelő mennyiségű, és minőségű tároló helyet. Számolni kell azzal, hogy míg fiatalabb korban nem igénylik a gyerekek – és nem is célszerű – tükrös szekrénnyel berendezni a szobát, addig a nagyobbacska gyerekek, fiatal felnőttek, már sok esetben igényt tartanak tükrös szekrényre is. A megfelelő asztal kiválasztásánál pedig figyelemmel kell lennünk arra, hogyha gyermekünk szeret sokat játszani asztali számítógépen, akkor ennek kialakítása legyen megfelelő méretű, hogy a monitor, nyomtató, és gépház is jól elférjen, szellőzzön.


Milyen széket válasszunk?


Választhatunk fix, vagy forgószéket. A fix székekből tudunk választani irodai, vagy normál „konyhai” széket is, de ebben az esetben figyeljünk oda, hogy az ülőfelület magassága megfelelő méretű legyen, mivel ezek nem állíthatóak. A forgószékek több csoportba sorolhatóak. Kisebb gyerekeknek a karfa nélküli, necc hátú jól szellőző székeket szoktuk ajánlani, mint például a Beni forgószék. Nagyobb gyerekeknek már nagyobb testsúlyhoz, és igénybevételhez való széket javasolt vásárolni az egyszerűbb középkategóriás Lester forgószéktől, a nagyobb árfekvésű „gamer” típusú Arcade székig.

Tagek:

Vélemények