A keletkező hő kezelése a konyhában, és a hőterelő lemez.

A keletkező hő kezelése a konyhában, és a hőterelő lemez.

A keletkező hő kezelése a konyhában, és a hőterelő lemez.

 

A konyhában keletkező hő komoly problémákat, kellemetlenséget okozhat nekünk. Ezeket tudatosan előre gondolkodva még időben kezelhetjük, ezzel is megspórolva a fölösleges idegeskedést és plusz költségeket.

Most a beépített sütőből kiáramló hő káros hatásairól, és ezen károk megelőzésről beszélünk egy kicsit. A probléma akkor jelentkezik, amikor gyakran ellenőrizzük a sütőben az ételt, vagy olyat sütünk (például aprósütemény), aminél a sütő ajtaját folyamatosan nyitogatjuk, cseréljük a bent lévő ételeket. Ezeknél az ajtónyitásoknál akaratlanul is kiáramlik a magas, olykor 150-200 fokos forró levegő, netán még nagyobb mennyiségű gőzzel is kisérve. Ha sütőnk oldalán konyhabútor ajtók vannak, akkor részben ezek fognak elsőként találkozni ezzel a hővel, és bizony nem lesznek jó barátságban egymással. A bútorajtók nagy ellensége a hő, pára. Az MDF ajtók felső rétege alatti ragasztó a hő hatására reaktiválóik, és elveszítheti ragasztó tulajdonságait. Ugyanez a folyamat a bútorlapos, PET, magasfényű ajtók esetében is, csak itta z élzáró anyag ragasztóját éri a kedvezőtlen hőhatás.

Mit tehetünk? Oda kell figyeljünk a keletkező hő terelésére. Az egyik legjobb és legolcsóbb megoldás, hogy amikor a beépített sütőt építjük be akkor a pár ezer forintba kerülő hőterelő lemezt egyszerre építjük be a sütővel. A beépítés semmilyen bonyodalommal nem jár, és ezek a hőterelők kompatibilisek valamennyi beépíthető sütővel.

A terméket webáruzunkban is megvásárolhatja, melynek szállítása konyhabútorral egyszerre szállítva ingyenes.

Hőterelő lemez beépített sütő mellé
Hőterelő lemez beépített sütő mellé Munkalapok, és szerelvények
Hőterelő lemez beépített sütő mellé A termék ára egy pár szürke...
2 900 Ft


Vélemények