Konyhabútor rendelésének lépései a NYIRBUTOR-nál.

Konyhabútor rendelésének lépései a NYIRBUTOR-nál.

Amennyiben befárad bemutatótermünkbe, úgy késséggel állnak segítségére szakértő kollégáink a megálmodott konyhabútor tervezésével kapcsolatban. Első lépésben a konyhabútorok fazonjait érdemes áttekinteni az elérhető színekkel együtt. Nem minden konyhabútor front típus érhető el minden színben, és az elérhető elemek választékában is lehetnek különbségek.

 

KÉP1

 

Ha sikerült kiválasztani a konyhabútor fazonját és színét, akkor lehet kiválasztani azokat az alsó és felső elemeket amikre szükség van. Itt már figyelembe kell venni a konyha helyiség adottságait, ablakokat, ajtókat, víz-gáz-elektromos szerelvényeket, stb.. Először célszerű egy papírlapon egyszerűen lerajzolni a helyiséget és feltüntetni a méreteket, szerelvényeket. Erre az alaprajzra már fel lehet rajzolni azokat az elemeket amiknek a helye fix. Ilyenek például a mosogatóelem ami biztosan a csap alá kerül (vagy a sarokszelep kiállásának közelébe), fix helyen lesz a mosogatógép, a sarokba a sarokelem fog bekerülni, és így tovább. A kimaradt üres helyeket kell „feltölteni” konyhaelemekkel oly módon, hogy minden legyen amire szükségünk lehet mint például fiókok, kihúzható vasalttal rendelkező elemek, kamraszekrények, nyitott polcok. És nem utolsó szempontban vegyük figyelembe azt is, hogy azért legyen valami „pofája” is a konyhabútornak. Én mindig igyekszem valami kis egyediséget, sajátosságot csempészni minden egyes konyhabútorba, ami nem jelenti azt, hogy ez feltétlenül a megrendelőnek is ez az elképzelése, elvégre is nem vagyunk egyformák.

 

Konyhabútor skicc

 

Ha idáig eljutottunk, akkor már közel a cél, de még előtte át kell nézzük milyen képet fest most a tervezett konyhabútor. Elsősorban minden kézre áll-e. Nem ütközik fiók kihúzása, ajtó kinyitása valamibe, főleg gépekbe. Azzal nem leszünk sokkal előrébb, ha van valamink amit nem tudunk kényelmesen használni. Figyelembe kell venni a munka háromszöget, amit a konyhában a hűtő, mosogató, főzőlap hármasból határozunk meg. Minden gép mellett legyen elegendő munkafelületünk, hogy az ételeket kényelmesen tudjuk előkészíteni. Ha van összesen 3 méter felületű munkapultunk, akkor ezt próbáljuk szétosztani úgy, hogy a főzőlap és a mosogatótálca oldalán is maradjon elegendő hely a munkafolyamatokra, ne legyenek a gépek összezsúfolva az egyik sarokba. Ha nem vagyunk elégedettek a végső tervezettel, akkor szükség esetén kezdjük el az elejétől és próbálkozzunk addig amíg nem lesz kedvünkre való a bútor, elvégre is ezt fogjuk nézni, használni jó sokáig. Nyilván sokszor kell kompromisszumot kötni, mert a helyiség adottságai fixek, és sokan nem fogják szétverni azért az egész konyhát, hogy egy gázcsövet vagy csapot odébb tegyenek. Próbáljuk meg kihozni a legtöbbet a rendelkezésre álló lehetőségekből.

Még mindig találkozunk olyan vevővel, aki nem szeretné a munkalapot egyben, hanem elemenként darabolva szeretné megvásárolni. Ennek többnyire az oka a bizonytalanság, hogy mi van akkor ha később máshová szeretné helyezni a bútort. Mi inkább próbáljuk erről a darabonkénti munkalapról lebeszélni a vásárlókat, de nem a miénk a végső döntés.

 

Konyhabútor látványtervezése

 

Amikor elértünk a végleges elképzeléshez, akkor igyekszünk egy pontosabb látványterevet is készíteni a konyhabútorról, arra az esetre ha a megrendelő nem tudja fejben elképzelni a bútor végső elrendezését, formáját, méreteit. Így már látszik a végső összhatás, kisebb változásokat lehet még lehet eszközölni, végső finomításokat beállítani.

 

A megrendelés véglegesítés után általában még az alábbi kérdésekben kell dönteniük a vásárlóknak. Lapraszerelten dobozban vagy összeszerelve kérik a terméket. Szállítással vagy anékül, esetleg kérnek-e behordást, beszerelést. Mi vállaljuk a lapraszerelt termékek szakszerű készre szerelését telephelyünkön, és országos szállítását is. Konyhabútor beépítését csak korlátozottan tudjuk vállalni, többnyire telephelyünk közelében, de tudunk ajánlani megbízható szakembert is a környéken.

 

Egy egyszerűbb elrendezésű sarok konyhabútor beépítésének lépései az alábbi képeken követhetőek.

A képeken a SCANDI konyhabútor látható, árait, méreteit megtalálja webáruházunkban ide kattintva.


Konyhabútor beépítésének kezdete.

A képen még az üres helysigég látható, ahová a konyhabútor fog beépítésre kerülni.


Felső elemek rögzítése

Először a konyhabútor felső elemeit rögzítjük a falhoz. Kamraszekrény esetén azt is beállítjuk, hogy minden a megfelelő magasságban és síkban legyen.


Konyhabútor felső elemek ajtók felszerelése

Ha ha felső elemek korpusza szépen beállítva a falon van, akkor felszerelhetjük és beállíthatjuk az ajtókat. Most még könnyedén hozzáférünk és ezekkel az elemkkel már sokkal több dolgunk nem is lesz, leszámítva a takarítást.


Alsó konyha elemek beépítése

Elkezdhetjük beállítani az alsó szekrények korpuszait. Figyeljünk a pontos beállításra, a faltól való távolságokra, vízszintesre.


Munkalapok felhelyezése

Az alsó elemek korpuszának beállítása után elkezdhetjük a pontos méretre vágni a munkalapot, és felszerelni azokat. Mi többnyire kicsivel nagyobbra hagyjuk a munkalapokat, és a helyszínen vágjuk a pontos méretet. Erre azért van szükség, mert többnyire a falak sem derékszögesek, és így tökéletesen illeszkedő munkalapot tudunk szabni.


Mosogatótálca helyének kivágása

A munkalapokban kialakítjuk a mosogatótálca, főzőlap helyét. Ne felejtsük el a vágások sarkait az előírások szerint kerekíteni, és gondoskodjunk a megfelelő vízszigetelésről a vágási keresztmetszeten is!


Alsó konyha elemek ajtózása

A munakalpok rögzítése után felhelyezhetőek az alsó konyhaszekrények ajtózása, beállítása. Itt a beállított ajtókhoz igazítva kerül fel az integrált mosogatógép ajtaja, mivel az felszerelés után már nehézkesebb állítani, így jobb egyből a megfelelő helyre szerelni.


Lábazat felhelyezése

Miután minden ajtó felhelyezésre és beállításra került, ellenőrizzük át a szerelőlábakat, hogy mindegyik megfelelően tart-e. Ezek után lehet méretre vágni és felpattintani a szoklilécet. Én személy szerint előnyben részesítem a műanyag lábazati előlapokat, mivel azok műanyag alapúak, így idővel a víz nem tesz bennük kárt. Feltéve, hogy a háziasszony szeret bő vízzel felmosi. Hátránya, hogy ezeknél az előlapoknál kevesebb a színválaszték.


Beépített integrált mosogatógép

Kész beépített konyhabútorA konyhabútor az alábbi elemeket tartalmazza:

SCANDI konyhabútor 80 ZL 2F BB alsó mosogatós eleme
SCANDI konyhabútor 80 ZL 2F BB alsó mosogatós eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 800 x 870 x 520mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front : -...
29 811 Ft
SCANDI konyhabútor 80 D 2F BB alsó eleme
SCANDI konyhabútor 80 D 2F BB alsó eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 800 x 870 x 520mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front : -...
33 861 Ft
SCANDI konyhabútor 80 D 3S BB alsó fiókos eleme
SCANDI konyhabútor 80 D 3S BB alsó fiókos eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 800 x 870 x 520mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front : -...
88 554 Ft
SCANDI konyhabútor 60 D GAZ BB alsó eleme beépíthető sütőhöz
SCANDI konyhabútor 60 D GAZ BB alsó eleme beépíthető sütőhöz SCANDI konyhabútor
Méret: 600 x 870 x 520mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front : -...
22 313 Ft
SCANDI konyhabútor 30 D CARGO BB alsó kihúzható vasalatos eleme
SCANDI konyhabútor 30 D CARGO BB alsó kihúzható vasalatos eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 300 x 870 x 520mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 3 Front : -...
47 833 Ft
SCANDI konyhabútor 105 ND 1F BB alsó sarok eleme
SCANDI konyhabútor 105 ND 1F BB alsó sarok eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 1050 x 870 x 520mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front :...
37 179 Ft
SCANDI konyhabútor 80 G-72 2F felső eleme
SCANDI konyhabútor 80 G-72 2F felső eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 800 x 715 x 310mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front : -...
30 518 Ft
SCANDI konyhabútor 60 G-72 1F felső eleme
SCANDI konyhabútor 60 G-72 1F felső eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 600 x 715 x 310mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front : -...
24 152 Ft
SCANDI konyhabútor 45 G-72 1F felső eleme
SCANDI konyhabútor 45 G-72 1F felső eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 450 x 715 x 310mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front : -...
22 327 Ft
SCANDI konyhabútor 30 G-72 1F felső eleme
SCANDI konyhabútor 30 G-72 1F felső eleme SCANDI konyhabútor
Méret: 300 x 715 x 310mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 2 Front : -...
19 714 Ft
SCANDI konyhabútor ZM 713x446 ajtó integrált, beépíthető mosogatógéphez
SCANDI konyhabútor ZM 713x446 ajtó integrált, beépíthető mosogatógéphez SCANDI konyhabútor
Méret: 713 x 446 x 16mm (szél x mag x mély) Dobozok száma: 1 Front : -...
8 185 Ft


Vélemények