Hogyan válasszunk mosogatógépet új konyhabútorunkba

Hogyan válasszunk mosogatógépet új konyhabútorunkba

Szinte naponta kapjuk a kérdést a vásárlóinktól, hogy a mosogatógépnek milyen elemet rendelhetnek..

Nos a válasz többségében meglepő szokott lenni a kedves vásárlóknak, mert a mosogatógépnek nem kell külön szekrény...

Hogy pontosabb képet kapjon a lehetőségeiről vegyük szépen sorjába a mosogatógép típusokat:

1., Szabadon álló mosogatógép

Ez a legegyszerűbb fajta. Szélességben a 45 cm, és 60 cm változatok léteznek. Ezt többnyire szabadon álló mosogatógépként tudjuk használni, a tetejére nem szükséges külön munkapult, vagy munkalap, mert így is tökéletesen használható. Ha a méretei megfelelnek, akkor munkalap alá is tehető, de itt a munkalap fusson egybe a két konyhaszekrényen, ami a mosogatógépet közrefogja. Ha csak egy elem van mellette, akkor simán egy alsó konyhaszekrény oldal is megteszi a másik oldalra. Ellenőrizzük a mosogatógép szellőzési igényeit, vagy kérjük szakember véleményt beépítés esetén.

Pult alá építhető mosogatógép

2., Beépíthető mosogatógép, más néven integrált mosogatógép

Ezen típusú mosogatógépeknek a neve bármilyen megtévesztő is, nem igényelnek külön konyhaszekrényt. Itt is 45 cm, és 60 cm széles mosogatógépek közül tudunk választani. Ezeket is a munkapult alá tudjuk betolni, és mint a szabadon álló mosogatógépnél itt is a mellette lévő két konyhaelemen kell egybe fusson a konyhai munkapult. Ezeknél a típusoknál az elülső felületre, már a konyhai frontból tudunk felszerelni az előre előkészített lehetőségnek megfelelőn, és a lábazati szoklilécet is egybe tudjuk futtatni a szélső elemekkel, akárcsak a munkalapot.

Beépítést tekintve kétféle típusból választhatunk:

2a., Látszó kezelőszerves mosogatógép:

Látszó kezelőszerves mosogatógép

2b., Rejtett kezelőszerves, vagy teljesen integrált mosogatógép:

Integrélt mosogatógép

A különbség az ajtó méretében, és a kezelőszervek láthatóságában rejlenek. Mindkét esetben 447 mm, vagy 597 mm széles konyhai ajtófrontokkal kell kalkuláljunk a gép szélességétől függően. Az ajtófront magassága pedig 597 mm magas lesz látszó kezelőszervek esetén, vagy pedig 718 mm magas a teljesen integrált változatnál. Ezek a méretek milliméterekkel változhatnak az ajtófront gyártójától függően.

Beépítésnél minden esetben biztosítsuk a gép megfelelő szellőzését, és a szerelvények kialakítását. Konnektor nem kerülhet közvetlenül a gép mögé biztonsági okokból, de a beépítést is nehezíti mert, nem tolható be a gép a megfelelő mélységig.

Ha szeretnél bepillantást nyerni egy Gorenje felülkezelős integrált mosogatógép beépítésének folyamatába akkor néz meg videónkat, amit egy beszerelés folyamán rögzítettünk.

Tagek:

Vélemények